Tover je tuin om in de lockdown

Als je tijdens de eerste lockdown met tuinieren bent begonnen, is het tijd om je handen vuil te maken en je tuingereedschap weer op te pakken!

Onze tuinen, patio’s, balkons en ramen zijn een van de weinige maar ook de veiligste ruimtes waar je deze maand je vrije tijd kunt doorbrengen. Wat je beweegredenen ook zijn om je bezig te houden, het is geweldig om deze tijd te gebruiken om een positieve impact te geven voor je welzijn en je buitenruimtes.

De evenementen van dit jaar hebben een nieuwe golf van interesse in tuinieren teweeggebracht en tuiniers van alle leeftijden en ervaringsniveaus hebben zich op het kweken van hun eigen groenten en fruit gestort.

Waarom verwen je jezelf niet en investeer je niet in spiksplinternieuw tuingereedschap of moderniseer je je buiteninrichting? We hebben een heleboel tips om u deze maand op weg te helpen in uw tuin, van welke zaadjes u nog kunt zaaien, hoe u uw buitenruimte optimaal kunt benutten en, alsof het jaar nog niet snel genoeg voorbij is gegaan, hoe u nu al kunt beginnen met uw kersttuin!
Een gelukkige tuin is een gelukkige geest.

Het is goed om thuis te blijven en planten te kweken, want het hebben van een tuin waar je van houdt kan een schat aan gezondheidsvoordelen opleveren in onrustige tijden. Voor de fanatieke tuinier is dit de gouden kans om de hele dag te doen waar je plezier in hebt en voor de beginnende tuinier is het een goede zaak om je te verdiepen in de tuin.

Naast andere lichamelijke oefeningen, ontspanning en educatieve activiteiten, doet tuinieren het allemaal en verbindt het u weer met de schoonheid van de natuur. Hier is een lijst van slechts een paar van de grote voordelen voor de gezondheid:
welzijn en het kweken van planten

Groei je gevoel van eigenwaarde – Als je een bloem hebt helpen groeien, wat kun je dan nog meer doen?

Fit worden – Door die zware schoppen en plantenpotten op te tillen, zul je je biceps versterken en calorieën verbranden.

Verminder stress – Stop je gedachten ergens anders in en help je planten in plaats van te piekeren.

Wees gelukkig – Spring in de voetsporen van de voorvaderen en serveer je eigen fruit en groenten. Er is geen beter gevoel dan een tuin die je weer tot leven hebt gebracht.

Maar voordat u begint, is het een goed idee om het rustig aan te doen en alles in uw eigen tempo te doen. Als je niet weet waar je moet beginnen, pak dan eerst die uitgestelde tuinklussen aan. Geef uzelf een frisse start voordat u begint met plannen, planten en het produceren van een prachtige tuin.

Er is nog tijd om te zaaien!

Vraag je je af welke bloemen- en groentenzaden je deze lockdown moet zaaien? Nou, je zult blij zijn te horen dat er nog genoeg tijd en zaden zijn om in je tuin of patio te planten. Je hoeft alleen nog maar te beslissen welke je wilt kweken!

Over ons

Volkszaden.nl is de webshop voor iedereen die zelf tuiniert. Met ons assortiment aan biologische zaden kun je genieten van je moestuin op een 100% verantwoordelijke manier.

Lees meer

Menu